Röster

Sandra Ringblom

"Jag kände en liten uppenbarelse att till och med lilla jag efter uppvärmningen hittade några alldeles egna, klara och ej hesa toner nere i stämbanden. Jisses alltså vilket mirakel!"

Lars Svensson

"Sången betyder mycket för mig, tror att jag fått en annan självkänsla i sången

Har lättare för att ta i och verkligen våga testa om det håller vilket ger en bra självkänsla. Sången betyder gemenskap med övriga i kören och en vikänsla som är skön. 

Jag tycker att din styrka är ditt fria engagemang som gör att vi testar roliga saker tillsammans. Din spontanitet är befriande och ditt sätt att gagga med oss gubbar är underbart. Du lyckas alltid att sälja in dina idéer som vi testat, blir det ej vad du förväntat dig lägger du ner omgående. Inget malande. Du kommer att ta oss till oanade höjder. Det är några av dina positiva sidor, det finns många fler, kort sagt du är helskön, vi älskar dig."

Monica Ljungqvist

"Först och främst har vi vi ju skitkul och bara det betyder ju nåt för att vilja prestera. Och för min del så har jag upptäckt att jag faktiskt kan sjunga , tror jag i alla fall och där kommer vi in på din styrka och vad du bidrar med. Vad är din styrka och vad bidrar du med? Ja, det kan man ju undra , för det är ju mest flams. NÄ , HALLÅ DÄR så är det ju så klart inte , varjefall inte för det mesta. Men du är ju en riktig vitamininjektion för oss alla vågar jag nog säja!"

Johan Larsson

"För mig är körsång en möjlighet att få utlopp för en musikalitet som jag annars mest bedriver genom att sjunga i duschen, i köket eller i bilen. Det är också en möjlighet att få en viktig kontrast till och omväxling från arbetet - som kan vara mycket ansvar och mycket elände i en ibland svårsmält kombination. Körsången, när den är som bäst, ger energi, glädje och mening. När allt stämmer och vi faktiskt lyckas låta riktigt bra (ja det händer ju faktiskt då och då) känner jag även en stolthet som körsångare.

Det du var jätteduktig på var att skapa en avslappnad och skön stämning, med fokus på musiken som något vackert och lustfyllt. Jag tyckte till exempel att det var ett väldigt bra grepp med avslappning som inledning. Ibland (ofta) kom jag direkt från en heldag med väldigt hög stressnivå och inte sällan en hel del tunga frågor och beslut hängande över mig. Perfekt då med avslappning! Därtill gillade jag ditt grepp att vi samlades runt pianot och sjöng, så mysigt och bra ur ett musikaliskt perspektiv att sjunga så - man hörde varandra på ett helt annat sätt. Jag tyckte också att du var bra på att ta "surgubbarna" i kören som tyvärr kan vara energitjuvar ibland."

Werner Ullman

"Körsången betyder oerhört mycket för mig, när jag är i Malmö. I Dubai saknar jag den mycket.  Dels har jag utvecklats sångmässigt från ingenting till en glad och intresserad amatör och dels så är det sociala att träffa likasinnade och skapa nya kontakter viktigt. Jag blir alltid på gott humör. 

Bara att Du finns är viktigt för körens utveckling. Du bidrar med Ditt goda och glada humör, Dina kreativa idéer, Dina gedigna kunskaper och Din erfarenhet från undervisning i musik och att leda körer. Sedan har Du många nya sånger och Din kunskap av vilken svårighetsgrad vi klarar av samt också ser till att vi testar gränser. Sammanfattningsvis Du är underbar att ha som körledare." 

Börje Hall

"Körsången betyder mycket glädje, utmaning, självförtroende, gemenskap och uppbyggnad av personkänslan tillsammans med en underbar körledare.

Du bidrar med din styrka och kunskap att samla kören i ett gemensamt mål. Du har förmåga att entusiasmera oss i kören på ett glatt och behagfullt sätt.  Dina kunskaper inom musiken är ovärdeliga för mig och jag har lärt mycket under min tid i kören. Utan din ledning, kunskap och uppmuntran hade jag troligtvis aldrig fortsatt i kören vilket bör vara ett mycket gott betyg på din uppoffring för oss. Tack för att vi får ha dig hos oss. Har jag möjlighet får du mina varmaste rekommendationer."