Musikterapi - Helar människan

Det är en del av människan natur och ursprung att uttrycka sig med hjälp av sång och musik. Det är en medfödd gåva och kunskap som är en naturlig del av vårt väsen som till inte alltför länge sedan var en del av vår vardag.

Från ett okonstlat förhållningssätt till sång och musik har den idag allt mer utvecklats till en underhållningsform.

Men för mig är sång och musik så mycket mer än underhållning. Det är din alldeles egna terapeut då den påverkar allt från finmotorik, andning,  minne, humör, immunförsvar, kort sagt ”helar” den människan på alla nivåer.

I mitt arbete lyfter jag fram det friska hos varje person oavsett var du befinner dig i livet och oberoende vilka utmaningar du står inför.

Villa Roos Park

”Vardaga, Villa Roos park, ett särskilt boende med inriktning kognitivsvikt beläget i centrala Staffanstorp har haft den stora äran att under det senaste året ha Åsa på besök. Dessa stunder av musik och rytmik har varit ett glädjeämne i tillvaron för de boende på Roos park. Åsas glada framtoning och förmåga att verkligen se och bemöta varje enskild individ skapade redan från start en lugn och trygg atmosfär. Våra möten har bjudit på en trivsam gemenskap och en härlig känsla som haft en ihållande effekt under hela dagen. Känslan av att bli sedd och bekräftad samt igenkännandet i musiken och dess texter har skapat en tilltro till den egna förmågan hos de boende som annars kan känna oro över avtagandet av förmågor eller förlust av minne. Vid tillfällena för musik och rytmik har eventuella bekymmer glömts bort och fokus har legat på att ha en trevlig stund tillsammans och att mötas genom musiken. Åsas besök hos oss har enbart varit uppskattade och vi ser med stor glädje fram emot fler” 

Josefin Lundin